Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liiton, STKL-ProFurin uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu HTM Marja Tiura alkaen 1.4.2013. Hän siirtyy heti liiton palvelukseen. Liiton nykyinen toiminnanjohtaja Michael Hornborg jatkaa tehtävässään maaliskuun ajan, jonka jälkeen hän jatkaa viljelijänä Lohjalla.

Tiura on toiminut kokoomuksen kansanedustajana vuosina 1999–2011.

STKL-ProFurin hallituksen puheenjohtaja Kenneth Ingman luonnehtii Tiuraa ammattilaiseksi, ulospäin suuntautuneeksi ja positiiviseksi henkilöksi, joka tulee sopimaan hyvin turkisalan etu- ja neuvontajärjestön johtoon.
– Marja Tiura on syntynyt ja kasvanut maatilalla, ja on siksi hyvin perehtynyt eläintenhoitoon ja kaikkeen, mitä siihen liittyy. Hän on yhteiskunnallisen vaikuttamisen ammattilainen. Liiton edunvalvonnassa voimme hyödyntää myös hänen vahvaa tuntemustaan päätöksenteosta sekä Suomessa että EU:ssa, Ingman sanoo.

Tiura: Turkisala tukee suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa 

Marja Tiura kertoo odottavansa uutta haastettaan innolla. 
– Turkisala on mukana rakentamassa suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa. Tällaisena aikana, jolloin jokainen vientieuro on tärkeä, turkisalan merkitys korostuu entisestään, Tiura sanoo.  
– Viime aikoina on – syystäkin – oltu huolestuneita telakkateollisuuden tulevaisuudesta Suomessa. Nyt keskusteluissa olevien risteilytilausten viennin arvon on arvioitu olevan noin 400 miljoonaa euroa laivaa kohden. Turkisala tuo maahamme juuri saman verran vientituloja joka vuosi! Ja lisäksi ilman julkista tukea, ja lähes kokonaan kotimaisin tuotantopanoksin, mikä yleensä ei päde teollisuudessa. 
– Turkisala on yksi Suomen hyvinvointiyhteiskuntaa tukeva risteilijä. Miksi kukaan haluaisi upottaa sitä, Tiura kysyy. 
– Suomen turkisala voi myös olla ylpeä siitä, että se pitää huolen eläimistään.  Maitotilalla kasvaneena tiedän, että tuotantoeläinten hyvinvointi on se asia, josta ei tingitä. Eläinten hyvinvointi turkisalan kunnia-asia ja elinehto, Tiura sanoo.

Lähde: STKL 1.3.2013