Maatalous- ja kalastusneuvoston on määrä kokouksessaan maanantaina 14.7.2014 keskustella luonnonmukaisesta maataloudesta. Ministerit keskustelevat myös maitoalan tulevaisuudesta sekä komission tiedonannon vuoden 2015 kalastusmahdollisuuksia koskevasta kuulemisesta. Lisäksi uusi puheenjohtajamaa Italia esittelee työohjelmansa. Suomea kokouksessa edustaa maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo, joka tapaa kokouksen yhteydessä maatalouskomissaari Dacian Cioloșin.

Vuoden 2015 kalastusmahdollisuudet määritetään nyt ensimmäistä kertaa uuden yhteisen kalastuspolitiikan mukaisesti. Määritettävien kalastusmahdollisuuksien on edistettävä uuden kalastuspolitiikan tavoitteiden saavuttamista. Komission tiedonannon keskeinen sisältö koskee linjauksia, joita se aikoo noudattaa valmistellessaan ehdotuksiaan vuoden 2015 kalastusmahdollisuuksista.

Italian työohjelmassa maatalouden osalta yhtenä päätavoitteista on luomutuotantoa koskeva lainsäädäntöuudistus. Eläinlääkintä-, elintarviketurvallisuus- ja kasvinterveysasioissa tavoitteena on mm. eläinten terveyttä koskevan lainsäädännön harmonisointi. Kalatalouden osalta Italia tekee töitä parantaakseen kalanviljelysektorin ja kalastusteollisuuden toimintaedellytyksiä ja kuluttajainformaatiota. Metsäasioissa Italian kaudella työlistalla ovat mm. oikeudellisesti sitova eurooppalainen metsäsopimus sekä EU:n uuden metsästrategian täytäntöönpano.

Lähde: MMM 11.7.2014