Perjantaina päättyneessä Saga Furs Oyj:n huutokaupassa, joka järjestettiin yhdessä pohjoisamerikkalaisten American Legend ja Fur Harvesters – huutokauppaliikkeiden kanssa 11.–21.3.2014, oli paikalla ennätysmäärä lähes tuhat kansainvälistä ostajaa.

”Epävarmassa maailmantilanteessa yhteishuutokaupan järjestäminen oli win-win-tilanne kaikille osapuolille, sillä valikoimat täydensivät toisiaan. Mukana oli uusia asiakkaita, jotka olivat tulleet ostamaan jotain tiettyä tuotetta, mutta poikkeuksellisen laajan valikoiman vuoksi tekivät myös muita hankintoja. Korkealaatuisista nahoista oltiin valmiita maksamaan edelleen korkeita hintoja. Markkinatilanteen epävarmuus heijastui voimakkaammin heikompilaatuisten nahkojen hintoihin, jotka laskivat selvästi edellisestä myyntikaudesta.” sanoo Saga Furs Oyj:n toimitusjohtaja Pertti Fallenius.

Yhtiön tilikauden tärkeimpiin lukeutuvan huutokaupan välitysmyynnin arvoksi muodostui lähes 238 miljoonaa euroa (368 miljoonaa euroa vuosi sitten).

Saga Furs Oyj myi huutokaupassa yhteensä 3,1 miljoonaa minkin- sekä 800 000 Saga® -ketun- ja suomensupinnahkaa. Kaikkien huutokaupassa myytyjen Saga®-minkinnahkojen keskihinta oli 38 euroa ja Saga®-ketunnahkojen 134 euroa. Huutokaupan suurin ostaja oli Hongkong/Kiina ja merkittäviä hankintoja tehtiin myös Koreaan, Turkkiin ja eurooppalaiselle muotiteollisuudelle.

Seuraava huutokauppa, joka myös järjestetään yhteistyössä American Legend ja Fur Harvesters – huutokauppaliikkeiden kanssa, on 1.-12.6.2014.

Lähde: Saga Furs 21.3.2014