Saga Fursin verkossa järjestetty minkkihuutokauppa päättyi 27.4. Saga Furs on pitkään järjestänyt vuosittain neljä huutokauppaa, mutta kasvaneen nahkamäärän vuoksi yhtiö päätti järjestää tällä kaudella viidennen, eli nyt järjestetyn, huutokaupan.

”Maalis- ja huhtikuun huutokaupat suunniteltiin yhdeksi kokonaisuudeksi, jolloin tiettyjä minkkityyppejä tarjottiin vain toisessa näistä. Näin ollen huutokauppa päätettiin toteuttaa vaikeasta markkinatilanteesta huolimatta ja tarjota turkispukineiden valmistajille mahdollisuus ostaa kaikkia minkkityyppejä. Yhä kasvavat voimakkaat koronarajoitukset Kiinassa näkyvät epävarmuuden lisääntymisenä. Lisäksi Ukrainan sota on entisestään vaikeuttanut koronapandemian vaurioittamaa muoti- ja turkisteollisuutta nousevina kustannuksina ja logistisina haasteina. Maailmantilanteen vaikutukset näkyivät jo Saga Fursin maaliskuun huutokaupan tuloksessa, joten huhtikuun huutokaupan myynti vastasi vaatimattomia ennakko-odotuksia”, Saga Fursin varatoimitusjohtaja Juha Huttunen sanoo.

Huutokaupassa tarjolla olleista 1,6 miljoonasta minkinnahasta myytiin 10 prosenttia. Huutokaupan välitysmyynnin arvo oli 5 miljoonaa euroa.

Nykyisessä epävarmassa markkinatilanteessa tilikauden tuloksen arvioidaan heikkenevän merkittävästi edellisestä tilikaudesta ja painuvan tappiolliseksi, ellei tilanne parane oleellisesti yhtiön päämarkkinalla Kiinassa.

Saga Furs järjestää seuraavan huutokaupan kesäkuussa, jolloin on tarjolla sekä minkin-, ketun-, että suomensupinnahkoja.

Lähde: Saga Furs Oyj, pörssitiedote, 27.4.2022