Saga Furs Oyj on solminut myyntiyhteistyösopimuksen Seattlessa toimivan American Legend- ja kanadalaisen Fur Harvesters Auction Inc. -huutokauppaliikkeiden kanssa yhtiön maalis- ja kesäkuun 2014 turkishuutokauppojen osalta. Sopimuksen myötä 11.-22.3.2014 ja 1.-11.6.2014 Vantaan Fur Centerissä järjestettävien huutokauppojen uskotaan nousevan volyymiltaan ja asiakasmääriltään ensi kauden suurimmiksi turkishuutokaupoiksi  maailmassa. Saga®-ketun-, -minkin- ja suomensupinnahkojen valikoimaa täydentävät pohjoisamerikkalaiset Blacklama®- ja American Legend® -minkinnahat sekä kattava valikoima erilaisia villiturkisten nahkoja.

Sopimukseen ei liity omistusjärjestelyjä. Kaikki kolme yritystä lajittelevat itse omat tuotteensa ja myyvät ne omilla brändeillään Saga Fursin tiloissa Vantaalla. Kansainvälisen myyntikauden päähuutokaupassa maaliskuussa arvioidaan tarjottavan yhteensä kuusi miljoonaa minkin- ja miljoona ketunnahkaa.

Yhteistyö vahvistaa Saga Furs Oyj:n asemaa johtavana kansainvälisenä turkishuutokauppana. Ylivoimaisuutemme ketunnahkamarkkinoilla, vahva asema Hongkong/Kiinassa ja Venäjällä sekä tiiviit suhteet kansainvälisen muotimaailmaan yhdistyvät American Legendin ja Fur Harvesters Auction Inc:n erityisosaamisen kanssa. Myös ympäri maailmaa matkaavien ostajien elämä helpottuu. Ilman järjestelyä erityisesti helmi-maaliskuun 2014 huutokauppa- ja muotimessukierros olisi muodostunut varsin hankalaksi.

Lähde: Saga Furs 6.9.2013