Luonnonvarakeskuksen toimipaikkasuunnitelma on käsitelty 10.12. alueellistamisen koordinaatioryhmässä. Ryhmä puolsi Luken toimipaikkasuunnitelmaa.

Laajan lausuntokierroksen jälkeen Luken toimipaikkasuunnitelmaa on tarkistettu. Tarkistetussa suunnitelmassa esimerkiksi Luke sitoutuu myös jatkossa Mikkelin yliopistokeskuksessa toimivan Luken ja Helsingin yliopiston yhteisen Luomuinstituutin toimintaan. Yhteistyöllä varmistetaan luomututkimuksen jatkuminen ja kehittäminen. Luken tutkijoita sijoittuu Luomuinstituutin tiloihin. Kajaanissa puolestaan Luke vahvistaa tutkimusyhteistyötä muun muassa Kajaanin yliopistokeskuksen ja Kajaanin ammattikorkeakoulun kanssa. Toimipaikkauudistuksen myötä Luke on vahvasti läsnä alueiden tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan keskittymissä. Luke uudistaa toimintamalliaan tavoitteenaan yhdessä kumppaneiden kanssa kasvattaa uusiutuvien luonnonvarojen kestävän käytön tutkimuksen vaikuttavuutta.

Kaikilla lakkautettavilla toimipaikoilla Luke hakee toiminnalle uutta, tutkimus- tai yritysyhteistyöhön perustuvaa toimintamallia, tai siirtää tutkimustoiminnan Luken samassa maakunnassa sijaitsevaan toimipaikkaan. Toimipaikkauudistukseen ei liity henkilöstön irtisanomisia.

Toimipaikkasuunnitelman mukaan Luke luopuu seuraavista toimipaikoista ja järjestelee niiden toiminnan uudelleen:

    Tenojoki (Utsjoki, Lappi)
    Kolari (Lappi)
    Kuusamo (Pohjois-Pohjanmaa)
    Sotkamo (Kainuu)
    Kannus (Keski-Pohjanmaa)
    Vaasa (Pohjanmaa)
    Tervo (Pohjois-Savo)
    Laukaa (Keski-Suomi, kasvinjalostustoiminnot)
    Vihti (Uusimaa)
    Rymättylä (Naantali, Varsinais-Suomi)
 

Kartta: Luken toimipaikat 2018

Lisätietoa Luken toimipaikkasuunnitelmasta (Tiedote 20.10.2015)

Lähde: MMM 10.12.2015