Luonnonvarakeskus (Luke) haluaa lisätä yhteistyötä yliopistojen kanssa sekä tutkimuksessa että infrassa. Luke kokoaa valtakunnallisesti tutkimustaan tiiviimmin yliopistokampuksille sekä muihin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiokeskittymiin, joissa yhteistyötä on mahdollista lisätä. Ympäri Suomea sijoittuvien toimipaikkojen kautta Luken koko osaaminen ja kaikki palvelut ovat helposti saavutettavissa.

Luken pääkonttori on Viikissä

Helsingin Viikin monitilatoimistoissa ja laboratorioissa on laaja edustus Luken osaamista. Vuoden loppuun mennessä Viikissä tulee työskentelemään noin 350 henkilöä, tutkijoiden ja asiantuntijoiden lisäksi myös pääjohtaja ja yleisjohto. Uuteen pääkonttoriin Latokartanonkaarella ovat muuttaneet Tikkurilan ja Vallilan henkilöstö. Samoin Viikin henkilöstö on koottu sinne.

Viikkiin sijoittumisella haetaan synergiaa erityisesti Helsingin yliopiston kanssa.
– Voimme käyttää paremmin yhteistä laitekantaa laboratoriotoiminnoissa, ja tutkijat ovat lähempänä toisiaan, kertoo Luken toimintaympäristöjohtaja Pentti Aspila.

Otaniemen kampuksella Luke on yhteistyömahdollisuuksien ytimessä

Espoon Otaniemeen suunnitellaan biotoimintojen keskittämistä Vuorimiehentielle kolmen vuoden tähtäimellä. Tällöin sinne tulisivat Luken lisäksi sekä Aalto-yliopiston että Teknologian tutkimuskeskus VTT:n vastaavat toiminnot. Näin saadaan aikaan vahva osaamiskeskittymä, joka on kiinnostava paitsi kansallisesti myös kansainvälisesti.  

Luken laboratoriot sijoittuvat Tietotiellä VTT:n tiloihin.  Laboratorion infra on osin yhteistä VTT:n kanssa. Tutkijat sijoittuvat Vuorimiehentielle, jossa Lukella on toimisto Aalto-yliopiston tiloissa. Kaikkiaan Otaniemeen sijoittuu lähes 60 lukelaista Uudet liiketoimintamahdollisuudet -yksiköstä.

Luonnonvarakeskuksen osoitteet pääkaupunkiseudulla

Käyntiosoite: Latokartanonkaari 9, 00790 Helsinki
Postiosoite: PL 2, 00791 Helsinki

Käyntiosoite: Vuorimiehentie 2, 02150 Espoo
Postiosoite: Luke c/o Aalto yliopisto, PL 16200, 00076 AALTO

Käyntiosoite: Tietotie 2, 02150 Espoo

 

Lähde: Luke tiedote 12.12.2016