Helle on köyhdyttänyt kalaveet.

PU-rysät ovat ns. pintapyydyksiä ja kun vedet ovat lämmenneet yli 20 asteen on niiden saalit kuihtueet.
Tosin enää on pari PU:ta pyynnissä.

Mätäkuu ja varsinkin elokuun kaksi ekaa viikkoa on perinteisesti kesän pohjat pyyntiaikana. Syksy taas luo uutta toivoa. Loppukuusta aletaan taas laskemaan rysiä syksypyyntiin uudelleen siikaa yrittäen.

Hallit on jatkaneet invaasiotaan ja verkkokalastus on mennyt mahdottomaksi. Siikaa syvältä olisi hieman saatu mutta ei halleille pärjää. Aina kun rosvot verkkojatan löytää on se tyhjä alta aika yksikön. Ja löytäähän ne.

Silakkaverkkopyynti koki saman kohtalon parin viime reissun saalis 20kpl ehjiä silakoita. Ei paljon viitsi lähteä pyyntiin kun tulos on kuluja ja turhaa työtä.

Ollaan siis lomalla, PAKKOlomalla. Syksymmällä kun silakkaparvet suurenee voi taas kalastajallekin jotain jäädä. Kun silakkaa on suuri parvi niin hallitkaan ei kaikkea jaksa syödä.

Puhelin on jaksanut soida, kuluttajat, kalan ystävät soittelee ja kyselee miksei torilla olla, ja koska taas saadaan lähikalaa. Vaikka on heikon saaliin aikaa niin ilman halleja uskollisimmille asiakkaille jotain saataisiin. Parempaa aikaa odotellessa.

HjS

Kuva0007
Kuuden silakkaverkon saalis. Silakoista on jäänyt vain palasia. Kiiskistä halli ei välitä kaikki muu kelpaa. Lähdeppä tällä saaliilla torille.