Lohikausi on täällä vasta alussa, mutta aina tuntuu jotain ongelmaa ilmaantuvan. Viime ja edellisenä vuonna oli keskusliikkeiden boikotti ja nyt hinta on romahtanut kun pohjoisessa tulee hyvin kalaa ja lohia tuotiin jo Ruotsistakin. Minun lohia ostavat kauppiaat ilmoittivat, että pohjoisen tukkuri myy nyt lohta hintaan 4,90 kg(sis alv) ja sitten alkoi täälläkin tinkiminen. Tähän en ala ja ilmoitin että kaikki kalamyynti loppuu jos ei hinta sovi. Ihmettelen kyllä tilannetta ja luulen että pohjoisen 10 senttiä on sama kuin meidän euro.

Miten joku voi myydä lohta 1,5-2,5 e/kg. Täältä saa ympäri vuoden tuplahinnan hauesta ja tässä on sentään kyse lohesta, gourmetruuasta! Nyt Kotkan torinmyyjät myyvät lohifilettä hintaan 9,90 e/kg, kiitos siitä kuuluu että sivutoiminen kesäkalastaja ei saa lohta myytyä oikeaan hintaan mihinkään ja onhan niitä muitakin paperitehdassivutoimikalastajia. Minä ja moni muu oikea ammattikalastaja kärsii tästä polkumyynnistä. Kun kalaa tulee markkinoille muiltakin kuin ammattilaisilta, tukut reagoivat tähän ja laskevat hintoja. Määrät ovat kuitenkin pieniä verrattuna esimerkiksi norjalaiseen kasvatusloheen.

Harmittaa vietävästi kun toimitaan samoilla markkinoilla harmaan talouden kanssa ja kauppiaat eivät välitä tuotteen laadusta mitään. Vain ostohinta kiinnostaa ja tilanne lämpenee edelleen. Miettikää jos kaupassa olisi rinnan tarjolla broileria ja riekkoa, ja riekon hintaa täytyisi laskea siksi, että harrastajakanalat eivät muuten saa kanojaan kaupaksi. Tätä tämä kuitenkin kalastuksen ja etenkin lohen kohdalla tuntuu olevan.

Linka

Linka