Säkylän Pyhäjärvellä kalastava Markku Lehtinen pääsi tänä talvena ensimmäistä kertaa muikun nuottaukseen tammikuun puolivälissä. Toistaiseksi saaliit ovat jättäneet toivomisen varaa.

Kalastaja Markku Lehtinen on tiistaiaamuna lähdössä seitsemättä kertaa Säkylän Pyhäjärvelle muikun pyyntiin. Ensimmäistä kertaa nuottaa pääsi tänä talvena vetämään 13. tammikuuta. Lehtisen mukaan järvet jäätyvät nykyään melko myöhään ja epätasaisesti.

– Säkylän Pyhäjärvellä jään vahvuus vaihtelee nyt 10-28 senttiin. Kelkkapeleillä mennään, traktorilla sinne ei ole vielä mitään asiaa.

Toistaiseksi talven muikkusaaliit ovat jääneet melko vaatimattomiksi. Esimerkiksi maanantain nuottasaalis oli vajaat sata kiloa muikkua.

– Järvelle lähdetään aina suuren saaliin toivossa, mutta toisarvoisen kalan määrä nousee joka vuosi. Muikkusaaliit ovat olleet aika klehjuja.

Lehtinen kertoo, että tähän mennessä saaliiksi on tullut muutama sata kiloa muikkua ja lähes 10 000 kiloa särkeä, kiiskeä, salakkaa ja pientä ahventa.

– Ilman nuottausta tämä järvi olisi viidessä vuodessa ihan täynnä roskakalaa. Vesikin oli viimekesänä todella kirkasta. Niin kirkasta se on ollut viimeksi 1980-luvulla.

Lehtisen mukaan Pyhäjärvellä kalastaa kolme nuottakuntaa. Suurin osa Pyhäjärven muikuista myydään pääkaupunkiseudulle.

Lähde: Yle 20.1.2015