DSC 1624

 

Kylmää kyytiä on viime aikojen säät olleet.  Kuva otettu 9.toukokuuta. Meriveden lämpötila ulapalla +2,5C ja rannassa laiturin vieressä +3,3 C sellaiset 5 – 10 astetta ajankohdan normaaleja alempi.

 

Toukokuun alun kylmät sekoittivat kalastuksen ja kalat. Varsinkin ns. suomukalat alkoivat viettää uudelleen talvea. Saaliit on olleet ennätyksellisen heikkoja varsinkin siikaverkkopyynnissä. Paras tapa välttyä tyhjän tekemisen mielipahalta on ollut olla lähtemättä siikaverkoille. Ei ihme jos olisit itse vaihtolämpöinen (lämpösi sama kuin ilma/vesi) niin rauhalliseksi menisi työt ja toimet kun ollaan nollan lähellä.

Onneksi rysäpyynti ei aivan heikkoa ole ollut ja silakkaa on ajoittain hyvin silakkaverkoissa. Nyt tätä kirjottaessa luvataan viikon sisällä lämpenevää ja sitten on toinen ääni kellossa.

 

DSC 1633

 

Pieniä ovat sukutuotteet  lohilla. Ennakoisi että vaellus ei mitenkään erityisen aikainen olisikaan vaikka varsinainen talvi oli leuto. Kevät on kuitenkin haaskannut talven leutouden ja ollaan jopa jäljessä normikevääseen verrattuna.

 

DSC 1615

 

Mitenkään harvinainen näky eivät vappupallot kyseisen tapahtuman jälkeen merellä ole. Mikä taivaalle lentää ei suinkaan katoa ikuisiksi ajoiksi, vaan alas tullaan ennemmin tai myöhemmin  Roskaantumista melkoisen ja turhaa sellaista.

 

DSC 1620

 

Palloissa käytettävä talutusnaru on se joka harmia aiheuttaa. Narua on kahta sorttia: vähäinen riesa on lankatyyppinen, mutta viheliäinen on sellainen nauha joka sekoontuu pyydyksiin ja on leikattava pois. Vielä ei viimevuoden kaikkia pyydyksiä ole käyty läpi mutta parisenkymmentä sykkyrää on jo saksittu. Tämä serpentiinimäinen nauha tuntuu olevan hyvin säänkestävää. Jos on pakko palloja ostaa ja vapauttaa (vahingossa tai ei), niin mieluummin narulla kuin nauhalla.

 

HjS