mestari kisälli iso

Järvikalan kysyntä on nousussa, mutta niin on nykyisten kalastajien keski-ikäkin. Miten turvata kotimaisen kalan saanti ruokapöytiin, kun pian eläkeikää lähestyvät ammatinharjoittajat eivät enää sitä meille tarjoa?

Sisä-Suomen kalatalousryhmän Mestari-kisälli -esiselvityshanke etsii nyt ammattikalastuksesta kiinnostuneita kisällejä oppimaan alan salaisuudet itse töitä tekemällä.  Hakemamme henkilö on ulkoilmasta nauttiva, fyysistä työtä pelkäämätön sekä valmis työskentelemään ammattikalastajan työparina syksystä 2019 alkaen.

Kisälli työskentelee mestarin työparina kalenterivuoden aikana yhteensä kuusi kuukautta, joiden aikana on tarkoitus perehtyä kaikkiin eri sesonkien työvaiheisiin. Sekä mestarille että kisällille maksetaan korvaus työajasta. Hanke toteutetaan yhteistyössä Koulutuskeskus Salpauksen kanssa, minkä ansiosta kisälli saa kalatalouden perustutkintoon kuuluvan kalastuksen tutkinnon osan sisältäen mm. hygieniapassin, vuokraveneenkuljettajan kirjan sekä EA1-kurssin.  Halutessaan kisälli voi jatkaa kalastajan perustutkinnon loppuun hankkeen jälkeen.

Hae rohkeasti mukaan! Hakuohjeet löydät internetsivuiltamme: https://www.paijanne-leader.fi/kalatalousryhma/mestari-kisalli/.

Annamme mielellämme lisätietoja:

Maiju Puranen

Kalatalouskoordinaattori (Mestari-kisälli -esiselvityshanke)

044 7440396

maiju.puranen@paijanne-leader.fi

Janne Ruokolainen

Kalatalousaktivaattori

044 712 4209

janne.ruokolainen@paijanne-leader.fi

Lähde: Sisä-Suomen kalatalousryhmä 30.4.2019