Rannoilla jäinen kahle. Helmikuu helpotti, lumihanget laskivat ja jään määrä meressä ei ole lisääntynyt. Jäällä rantamme edustalla on railoja ja reikiä, joten on joten parempi ettei lähde jäille.  Flunssailu on talvihommia fiirannut. Pyydyshuolto on jäljessä aikataulusta. Plokin päivityskin on venähtänyt kun ei kummempia ole tehty, vain sitä mitä edellisessä lupailin: metsä- ja pyydystöitä.

Rantamme editse kulkee liikuntasauma jääkentässä. Lahden jäät liikkuvat niin että railo välillä aukenee ja siihen muodostuu ohut jää. Sitten taas pusertaa ja jää railossa nousee paikoin jääpurjeeksi. Kalastus jäältä ei kiinnosta, sillä avoimelta Selkämeren ulapalta tänne rannoille vaikuttaa merenkäynti. Jää ritisee, napsuu ja naukuu. Ei innosta lähteä näin ”elävälle” jäälle.

Kalastajien on vaikeaa saada todisteellisesti kerrottua mikä on tilanne nykyisin merialueillamme. Hyljetilanne on ongelmista suurin, mutta sen ongelman vähättelyyn törmää alituiseen.

Hyljeongelman informoimiseksi on saanut pitää pariin kertaan esitelmän jossa koetan ongelman syvyyttä selventää. Lähtökohtana on hylkeen ravinnonkäytön (lohi) selventäminen yksinkertaisin laskutoimituksin.

Vaikka puolivälissä sekoan halli/lohi sanoissa ja loppulauseessa jää sanomatta, että hallin yhdenpäivän ravinnontarve = kaupallisen lohenkalastuksen kokonaissaalis Itämerellä. Luulisin kuitenkin fiksumpien ymmärtävän sanomani.

Huoltohommia. Uusi vavetanko. Vappeet on säiden armoilla ja eivät montaa vuotta kestä. Onneksi uusia ekologisia korjausosia kasvaa metsässä.

Talven lokoisampi aika muuttuu kohta kevätkiireiksi. Kalastussesonki tietää pitkää päivää jolloin yöunetkin joutuu minimoimaan..

Helmikuun helpotukset näyttävät nyt maaliskuussa joutuneen maksuun joten erityisen aikaista kalastuksen aloitusta ei nyt näytä olevan tulossa.

Alkavalle kalastuskaudelle on tarkoitus lisätä informaatiota kuluttajille. Facebookissa nimellä Heikki Salokangas T:mi on nyt yrityksen uusi kanava ja WhatsApp ryhmä todella nopeaan viestintään.

Villikalan saatavuus kuluttajille on kovin riippuvainen saaliista. Jatkossa on tarkoituksena viestiä ryhmään liittyneille milloin on saalista saatu että heti tuoreeltaan tarjonta ja kysyntä kohtaisivat.

profile-pic
Heikki Salokangas T:mi
Julkaisija: · 4. maaliskuuta kello 19.30

Tämän linkin kautta voit liittyä Whatsapp -ryhmään, jossa informoidaan milloin kala on käynyt pyydyksiin ja sitä on saatavilla. Tämän ryhmän kautta ei oteta vastaan tilauksia. Tilaukset puhelimitse tai tekstiviestillä.https://chat.whatsapp.com/KV2wdk6pNdqF18ZJbMbeuR