Kesko ostaa Reinin Lihan ja Kalatukku E. Erikssonin. Kesko kertoo asiasta lähettämässään tiedotteessa.

Yritykset siirtyvät osaksi Keskoon kuuluvaa Kesproa kesäkuussa.

”Reinin Lihan ja Kalatukku E. Erikssonin oston myötä Kesprosta tulee Suomen ensimmäinen tukkukauppa, joka pystyy tarjoamaan perinteisen tukkuvalikoiman ohella tuoretuotteiden erikoisliikkeiden tuotteita ja osaamista aikaisempaa huomattavasti laajemmassa mittakaavassa. Kespron ja koko K-ryhmän kannalta tämä tarjoaa mahdollisuuden yhä tiiviimpään läsnäoloon kasvavassa ulkona syömisen markkinassa”, Kespron johtaja Mika Halmesmäki kommentoi tiedotteessa.

Molemmat yritykset jatkavat toimintaansa omistajavaihdoksen jälkeen itsenäisinä yrityksinä. Kesko kertoo, että myös molempien yritysten koko henkilöstö sekä toimiva johto jatkavat nykyisissä tehtävissään.

”Liittyminen K-ryhmään ja Kesproon avaa meille aivan uudenlaisia kasvumahdollisuuksia. Toivomme voivamme tarjota Kespron kautta tuotteitamme yhä useammalle suomalaiselle. Toki niin, että meille tärkeä oman käden tuntuma sekä tuotteiden ja palvelun ensiluokkainen laatu säilyvät ensisijaisina tavoitteina”, Pirjo Passinen Reinin Lihasta sanoo tiedotteessa.

Myös Kalatukku E. Erikssonissa ollaan innoissaan Keskoon liittymisestä.

”Kasvumahdollisuuksien hyödyntämisen lisäksi toivon, että voimme puolestamme viedä 135-vuotista kala-alan osaamistamme Kesprolle ja sitä kautta koko K-ryhmälle”, Kalatukku E. Erikssonin hallituksen puheenjohtaja Kai Röntynen toteaa tiedotteessa.

Kalatukku E. Erikssonin yhdistyminen Kesproon edellyttää vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää.

Reinin Liha on erikoistunut verkkosivujensa mukaan nuoreen suomalaiseen pihvikarjaan, erityisesti Limousin-rotuun. Kalatukku E. Eriksson taas keskittyy nimensä mukaisesti kalatuotteisiin.

Lähde: MT 1.6.2018