Lohikiintiö täyttymässä ja kalastus keskeytettiin 24.7. Ammattikalastaja ei saa ottaa saaliiksi lohta mutta muut saavat.  Vain ammattikalasatajien pyynti lopetetaan, vapaa-ajallaan kalastavat saavat jatkaa koska niiden kalastus on erityissuojelussa vaikka pyytävät käytännössä joka toisen lohen maassamme, ei heitä koske kalastuskiellot. Ammattikalastaja ei siis saa ottaa lohta veneeseensä vaikka pyydystäisi sen vapavälinein. Näin massamme toimii tasa-arvo lain ja pykälien mukaan.

Rysäkalastussesonki on lopuillaan ja saaliiksi olisi saatu lähinnä paikallista kalaa joka eväleikattuna olisikin tarkoitettu kalastettavaksi. Nekin pitää ohjata vapaa-ajankalastajille.

Rysien ylösveto on aloitettu ja kaksi rysää saatiin viime viikolla nostettua.

Rysien nostoa vauhdittaa myös se että kaikki luonnonmerkit näyttävät stormin lähestymiseltä. Ensimmäinen kesäinen syysmyrsky, kova sellainen on nyt todennäköinen ennen elokuun puoltaväliä. Pyydyksille sellainen on tuhoisa, ja tuleva myrsky tekee maissakin vahinkoa: metsää kaatuu. Seuraavissa blokkauksissa sitten nähdään miten ennustus piti.

DSC 0460

Enpä ole juuri pönötyskuvia tänne laittanut. Pistetään nyt kumminkin yksi taimenkuva. Taimenta on tullut hyvin varsinkin viime vuoteen verrattuna joka oli heikko. Kalat ovat myös olleet isoja. Vaikka on järjetön 60 cm alamitta, niin alamittaisia on ollut todella vähän. Uusilla kalastusrajoituksilla ei ole näille kaloille ollut vielä vaikutusta. Olivat silloin pieniä kun nykymuotoisia rajoituksia ei ollut. Missä pienet taimenet, on siinä ongelma tuleville vuosille.

Tutkimus ja häslärit tietenkin löytävät syyllisen kalastuksesta kuten aina, vaikka kukaan ei niitä olisi saaliiksi saanut. Jossain vaiheessa olisi hyvä löytää tutkimuksessakin viriilejä uusia avauksia vaikka lienee palkka ja tieteellinen arvostus helpoimmin saatavissa syyttelemällä.

Kuvassa pienempi painoi 4,9kg ja isompi …………eväleikattuja tietenkin.

DSC 0487

Eväleikkausta esitetään pakolliseksi kaikille istutettaville lohikaloille.

Ongelmia on odotettavissa jos kalastuksen säätelyä aletaan suorittaa tällä perusteella.

Eväleikkausten laatu on mitä sattuu. Aiemmin kun oli vain ruotsalaisten leikkaamia lohia, niin eväleikkaus oli tehty huolella. Kun massamme alettiin leikata tuli sellaisia ikään kuin vähän vaan leikattuja ja kun rasvaevällä on taipumus kasvaa osin uudelleen niin soppaa riittää tulkinnoissa.

DSC 0466

DSC 0464

Kesäaamujen tunnelmia

DSC 0477

Aamuherkkää tunnelmaa. Hetki ennen kuin aurinko raiskaa sen päiväksi.

DSC 0458

Aamuauringon siltaa Outooriin.

DSC 0447

Rannassamme on ollut kuvan mukaisia hämähäkkejä. Isojakin ovat, ei mahtuisi  parin euron kolikolle. Nappasin kuvan riimitellen ”Hämä..hämähäkki kiipes langalle……..jne. Vasta kuvasta huomasin jotain outoa mutta mitä?

Viiden pisteen vihje on seitsemän.

HjS