Kirjoittaa blogia? Vuoden kiireisimmällä viikolla! Aloittaa pitäisi mutta koska. Silloin kun ehtisi, mutta silloin ei tapahdu mitään kun on aikaa.

kausi alkaa3

Kulunut viikko on todella ollut rankka. Istuminen on ylellisyyttä ja sitä ehtii tekemään vain kun syö tai ajaa venettä. Vai mitä pidätte yhdistelmästä kiire laskea rysiä, torille pitäisi kalastaa myytävää, flunssanpoikanen jäytää ja on lämmintä kuin saharassa. Jäsentelen tulevissa blogeissa mitä todella tarkoittaa ulkomerelle laskettavan isorysän saattaminen laskukuntoon ja laskeminen.

kausi alkaa4

Nyt on kuitenkin kerrottava vähän kuluneesta keväästä ja sen parhaista puolista kalastuksessa. Silakkaa on tullut hyvin verkoilla ja se on ollut hyväkuntoista ja kokoista. Ensimmäisen kerran talven jälkeen olin silakkaverkoilla 6.3 eli nyt on jo kolme kuukautta verkotettu. Veljenpoika Tommi kalastaa isoa silakkaa kalanjalostajille ja minä pienempää ns. kulutussilakkaa torille. Ollaan yhdistetty voimavaroja ja tehdään yhteistyötä.

kausi alkaa11

Viimein 10.6 alkaa lohisesonki, vuoden tärkein. Jännittää miten käy saaliiden kun aikainen kevät on yleensä menetettyä kalastusaikaa jota ei loppukaudesta takaisin saa.

kausi alkaa13

HjS