Metsähallitus avaa lupahaun kaupallisille kalastajille. Haku koskee valtion yleisiä vesialueita muutamilla järvillä. Kaupalliset kalastajat voivat hakea lupia tammikuun puoliväliin mennessä.

Nyt käynnistyvä lupahaku koskee Oulujärven, Lappajärven, Pyhäselän, Höytiäisen ja Koitereen yleisvesialueita, joissa kaupallisen kalastuksen luvat (entiset ammattikalastusluvat) ovat päättymässä vuodenvaihteessa.

Valtion yleisten vesialueiden kalastusasiat siirtyvät Metsähallituksen vastuulle vuodenvaihteessa. Muutos johtuu uudesta kalastuslaista. Aikaisemmin sisävesien yleisten vesialueiden kalastuksesta ovat päättäneet kalastusalueet.

Tämä ei aiheuta muutoksia kaupallisen kalastuksen lupiin (ammattikalastusluvat), jotka ovat voimassa pidempään kuin 2015. Aikaisemmin kalastusalueiden kanssa solmitut luvat ovat siis voimassa lupaehtojen mukaisesti siihen saakka, kun luvassa on mainittu.

Oulujärven, Lappajärven, Pyhäselän, Höytiäisen ja Koitereen kaupallisen kalastuksen luvat, jotka ovat päättymässä vuodenvaihteessa, ovat Metsähallituksen päätöksellä voimassa aina tammikuun 2016 loppuun saakka. Siihen mennessä uusien lupien haltijoista ehditään tehdä päätökset. Hakemusten on oltava Metsähallituksen kirjaamossa 15.1.2016 kello 16 mennessä.

Lisää aiheesta on luettavissa osoitteessa www.eraluvat.fi.

Lisätietoja:

Oulujärvi: Pasi Korhonen, pasi.korhonen@metsa.fi 040-1589412  

Lappajärvi: Kari Sarajärvi, kari.sarajarvi@metsa.fi 0400-296113

Pyhäselkä, Höytiäinen ja Koitere: Olli Urpanen, olli.urpanen@metsa.fi 040-7205963

Lähde: Metsähallitus 21.12.2015