Kansanedustaja Anne Kalmari (kesk.) on valittu eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtajaksi. Valinta tehtiin valiokunnan kokouksessa tiistaina 9. toukokuuta. Kalmari seuraa tehtävässä kansanedustaja Jari Leppää (kesk.), josta tuli viime viikolla maa- ja metsätalousministeri.

Keski-Suomen vaalipiiristä eduskuntaan valittu Kalmari on toiminut kansanedustajana vuodesta 2007 lähtien. Hän on koulutukseltaan maatalous- ja metsätieteiden maisteri ja toimii maatalousyrittäjänä.

”Jatkuvaa työtä on maatalouden byrokratian karsinta”, Kalmari sanoo uudesta tehtävästään.

”Pidemmällä aikavälillä tärkeimpänä näen kotimaisiin, uusiutuviin luonnonvaroihin ja korkeaan osaamiseen perustuvaa biotalouden edistämisen. Bio- ja kiertotalous on lupaavimpia mahdollisuuksia uusiin, pysyviin työpaikkoihin ja elinvoimaan koko maassa. Maaseutua ei saa museoida”, hän toteaa.

Maa- ja metsätalousvaliokunta käsittelee eduskunnassa asiat, jotka koskevat maa- ja metsätaloutta, maaseudun elinkeinotoimintaa, eläinlääkintää, elintarvikehygieniaa ja -tarkastusta, metsästystä ja kalastusta, poronhoitoa, eläinsuojelua, maanmittausta, kiinteistönmuodostusta, kartta- ja rekisterilaitosta, geodeettista tutkimusta sekä vesivarojen käyttöä ja hoitoa.

Maa- ja metsätalousvaliokunnassa on 17 jäsentä ja 9 varajäsentä.

Lähde: Maa- ja metsätalousvaliokunta 9.5.2017