KJ 1

Kalatalouden innovaatio-ohjelmia on nyt leivottu vähintään puolitoista vuotta. Innovaatio-ohjelmista piti tulla Suomen elinkeinotalouden toimintaohjelman suuri innovaatio, jopa EU-tasolla. Tukipilari, joka vie elinkeinokalataloutta uuteen uljaaseen nousuun.

Viime viikolla, taas kerran aiheesta keskusteltiin ministeriön johdolla Helsingissä. Paljon on vielä kesken ja valmistelua jatketaan. Tuskinpa päätöksiä saadaan aikaan tämän vuoden puolella.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, toivotaan että tämä vanha viisaus toteutuu koska paljon aikaa on mennyt ja vähän konkreettista on saatu aikaan. Sama muuten pätee koko toimintaohjelmaan.

Jostain syystä tulee mieleen tämä pääministeri Sipilän markkinoima yhteiskuntasopimus, myöhemmin KIKY-sopimus. Ettei vaan käy innovaatio-ohjelmien kuten KIKY:n. Paljon melua, vähän villoja.

Toisaalla sitten porukalla syötiin paistettuja silakoita. Ravintolan vieressä, Helsingin ydinkeskustassa, ympäri maata tulleet kalastajat myivät stadilaisille silakkatuotteitaan. Sää suosi ja väkeä oli paljon.

Silakoita syödessä innovaatio-ohjelmat, toimijakohtaiset kiintiöt, ensi vuoden kalastuskiintiöt, vahinkoeläimet ja muut huolet jäivät hetkeksi taka-alalle. Ovat ne paistetut silakat todella hyviä!

KJ 2