Kala-alan kehittämisessä alkoi huhtikuun alussa uusi aika, kun toimintansa aloitti viisi kalatalouden innovaatio-ohjelmaa. Vesiviljelyn, tutkimuksen ja kalastuksen välisen kumppanuuden, kalastuksen korkean lisäarvon tuotteiden, ympäristön ja markkinoinnin ohjelmat, joiden tavoitteena on luoda alalle uusia toimintamalleja ja tuoda lisäarvoa koko ketjulle. Tampereella kuullaan mitä nämä ohjelmat pitävät sisällään, miten ne käytännössä hyödyttävät alan yrittäjiä sekä annetaan ohjelmien vetäjille palautetta toimialan toiveista ja tarpeista.

Kaksipäiväisen tilaisuuden ensimmäinen päivä, torstai, on kaikille yhteinen, Silloin kuullaan yleisesittelyt kaikista innovaatio-ohjelmista. Perjantaina aamupäivällä perehdytään rinnakkaisohjelmissa yksityiskohtaisemmin vesiviljelyn, kaupallisen kalastuksen ja ympäristöohjelmien toimiin ja tavoitteisiin. Perjantain päätteeksi kaikille avoimessa työpajassa pohditaan miten tutkimus ja osaaminen voivat toimia sinisen biotalouden liiketoiminnan vauhdittajana.

Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta, mutta yöpymis- ja illalliskuluistaan osallistujat vastaavat itse. 

Innovaatiopäiville ovat tervetulleita kaikki kala-alan toimijat, joten mikäli kollegasi ei saanut kutsua, välitä se hänelle.

Tapahtuman verkkosivut ja ilmoittautuminen: https://www.lyyti.fi/p/207030-779266320

Lisätiedot: Katriina Partanen, 0400 827 277 tai katriina.partanen@prokala.fi