Aro 080813 002

Ylijohtaja Juha Ojala onnittelee eläkkeelle jäävää Markku Aroa

Pitkän linjan virkamies Markku Aro jää eläkkeelle 1.9.2013 alkaen. Aro on toiminut peräti 40 vuotta kalatalousalalla.  

Eilen torstaina pidettiin tilaisuus maa- ja metsätalousministeriössä, jossa ministeriö, työtoverit ja alan edustajat esittivät kiitoksensa kalastusneuvokselle.

–          Markku Aron ura alkoi 8.8.1973. Rauli Badding Somerjoki fiilasi ja höyläsi, Vietnamissa vielä sodittiin, ensimmäinen Uuno Turhapuro elokuva sai ensi-iltansa ja Kekkonen valittiin jatkokaudelle, ylijohtaja Juha Ojala totesi puheessaan Markku Arolle.

Aro on aikanaan saanut nimityskirjansa presidentti Urho Kekkoselta. Harva sellaisen voi esittää tänä päivänä.

–          Olen virkamiehenä palvellut 25 hallitusta ja 17 eri maa- ja metsätalousministeriä, Markku Aro totesi.

Aro on myös hakenut eri näkymiä kalatalouteen. Ministeriössä hän aloitti ylimääräisenä tarkastaja ja eteni peruspalkkaiseksi tarkastajaksi. Lyhyen aikaa hän oli myös Kalatalouden Keskusliitossa, mutta palasi ministeriöön toimistopäälliköksi. Aro osallistui hyvin aktiivisesti Suomen EU-jäsenyysneuvotteluihin avainhenkilönä. Aro oli pariin otteeseen  mukana itse pelipaikalla Brysselissä sekä komissiossa, että etenkin Suomen Brysselin edustustossa.

Aro on ollut aktiivisesti mukana kansainvälisillä foorumeilla. Työ Itämeren kansainvälisessä kalastuskomissiossa (IBSFC) on ollut todella merkittävä. Myöhemmin hän on opastanut uusia EU-jäsenmaita toimimaan puheenjohtajatehtävissä.

–          Sinun työtäsi arvostetaan kansainvälisessä ympäristössä. Samalla arvostetaan myös Suomen elinkeinokalataloutta, vaikka olemme tällä toimialalla pieni peluri moneen muuhun verrattuna. Olen huomannut, että painoarvomme on hämmästyttävän suuri suhteessa ottaen kokonaisuus huomioon. Kiitos siitä kuuluu vahvasti myös sinulle, Juha Ojala totesi.

Kiitokset Arolle esitti myös Kalatalouden Keskusliiton Vesa Karttunen sekä elinkeinojärjestöjen yhteinen delegaatio. Suomen Ammattikalastajaliiton, Suomen Kalankasvattajaliiton, Suomen Sisävesiammattikalastajien, Elintarviketeollisuusliiton kalajalostusyhdistyksen ja Pro Kalan yhteiset lämpimät kiitokset esitti Kalakauppiasliiton toiminnanjohtaja Leena Jääskeläinen.

Aro 080813 006