EU:n maatalous- ja kalastusneuvosto kokoontui 18. kesäkuuta Luxemburgiin Romanian puheenjohtajakauden viimeiseen kokoukseen keskustelemaan mm. Euroopan meri- ja kalatalousrahastosta. Suomea ministerikokouksessa edusti maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.

Neuvosto saavutti osittaisen yleisnäkemyksen Euroopan meri- ja kalatalousrahastoa koskevan asetusehdotuksen keskeisistä osista. Ehdotuksen käsittely jatkuu Suomen puheenjohtajakaudella asetuksen avoinna olevista kohdista ja tavoitteena on edetä loppuvuodesta kolmikantaneuvotteluihin neuvoston, Euroopan parlamentin ja komission välillä. Neuvosto keskusteli myös vuoden 2020 kalastusmahdollisuuksista sekä Itämeren itäisen turskakannan elvyttämistä koskevista hätätoimenpiteistä.

Neuvoston yhteydessä ministeri Jari Leppä tapasi mm. muita jäsenmaita, instituutioita sekä sidosryhmiä keskustellen pian alkavasta Suomen EU-puheenjohtajakaudesta. Suomen kaudella ensimmäinen maatalous- ja kalastusneuvosto järjestetään 15. heinäkuuta Brysselissä.

Lähde: MMM 18.6.2019