Kalastonhoitomaksuja lunastettiin tammi-heinäkuun aikana yli 245 000 kappaletta. Tuottoa kertyi heinäkuun loppuun mennessä 9,5 miljoonaa euroa. Koko vuoden tuotto oli viime vuonna lähes 8,9 miljoonaa euroa.

Kalastonhoitomaksujen menekki on kasvanut edellisvuoteen verrattuna kuukausittain aina kesäkuun loppuun saakka. Maaliskuun aikana, poikkeusolojen alettua maksuja lunastettiin yli 50 % edellisvuoden maaliskuuta enemmän. Vuodeksi ja vuorokaudeksi lunastettujen maksujen suosio on kasvanut kesän aikana huomattavasti. Elokuun alkupuolella kalastonhoitomaksuja on myyty edelleen vilkkaasti. Koko vuoden myynnissä ollaan noin 40 000 kappaletta viime vuoden elokuun alkua edellä.

− On ilahduttavaa, että suomalaiset ovat korona-aikana löytäneet kalavedet ja kalastuksen. Samalla kun se lähentää meitä luontoon, kasvanut maksukertymä turvaa ja parantaa kalavesien hoitoa, sanoo Metsähallituksen erätalousjohtaja Jukka Bisi.

Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on 18—64-vuotias ja kalastaa muuten kuin pilkkimällä, onkimalla tai silakkaa litkaamalla. Kalastonhoitomaksun voi ostaa Metsähallituksen verkkokaupasta osoitteesta www.eraluvat.fi, Eräluvat-sovelluksella, palvelunumerosta 020 69 2424, R-kioskeista sekä Metsähallituksen luontokeskuksista.

Kalastonhoitomaksut kerää Metsähallitus, joka tilittää varat maa- ja metsätalousministeriölle. Maa- ja metsätalousministeriö ja ELY-keskukset myöntävät varoja kalavesien kestävän käytön ja hoidon suunnitteluun ja toimeenpanoon, kalastuksenvalvontaan, kalastusharrastuksen edistämiseen, järjestöille neuvontapalveluihin, kalatalousalueiden toimintaan sekä omistajakorvauksiin.

Lue lisää eraluvat.fi/kalastonhoitomaksu

Lähde: Metsähallitus 18.8.2020