Paikallinen kalastaja auttoi irrottamaan lohirysäänsä juuttunutta Lotta-ryhävalasta. Kyseessä on Pyhärannan Santtiolla asuva Erik Johansson, joka on kalastanut yli 30 vuotta.

Johansson kertoo nähneensä silmäkulmastaan vesisuihkun, jota ei ollut uskoa todeksi. Sen jälkeen hän tosin arvasi, mikä rysän johdeaidan rantapäähän oli jäänyt.

Rysä sijaitsee alkutiedoista poiketen Uudenkaupungin Pyhämaan ulkopuolella, Kajakulman pohjoispuolella. Merivartiosto puhui Rauman edustasta ja tarkensi Pitkäluotoon, joka löytyy Pyhämaasta.

– Se oli lohirysän ensimmäinen koestus tänä vuonna, eikä siellä ollut yhtään lohta.

Merivartioston partio ja Johansson joutuivat tekemään kaksi irrotusyritystä, koska ensimmäisellä kertaa he saivat Lotta-valaan pään irti, mutta se olikin vielä yhdestä evästään kiinni.

Länsi-Suomen merivartiosto kiittää kalastajaa twiitissään.

 

Merivartiosto – LSMV@meriraja

6 h

Vastauksena käyttäjälle @meriraja

#Valas on sama #Lotta-valas, joka oli pulassa lauantaina #Vaasa’n edustalla. Vaasan siikarysä oli vihreä väriltään, tämän päivän #lohirysä oranssi. 
Lotasta saatiin irrotettua myös lauantaisia rysän rippeitä ja se jatkoi matkaansa hyväkuntoisen oloisena päästyään vapauteen #Raumapic.twitter.com/OX89f4g0z1

 

Merivartiosto – LSMV@meriraja

Ilmoituksen rysään juuttuneesta valaasta teki kalastaja, joka meni tarkastamaan lohirysänsä tilannetta ja kohtasi erikoisen näyn. Merivartiosto haluaa kiittää kalastajaa erinomaisesta yhteistyöstä irrotuksessa, Lotta pääsi jatkamaan taas matkaansa! #yhteistyö #Rauma#kalastaja pic.twitter.com/ReCpGgBtc0

16.40 – 15. toukok. 2018

Lähde: Länsi-Suomi 15.5.2018