Valikoima täydentyy muikulla ja sammella – myös Venäjän markkinat kiinnostavat 

Uudessakaupungissa kalaa jalostava Kalarannan Vihannes Oy laajentaa toimintaansa. Yhtiö on ostanut Varkaudessa toimivan kalanjalostamon liiketoiminnan, laitteet ja varaston. Yrityskaupan myötä Kalarannan Vihannes saa tuotevalikoimaansa järvikalaa ja sampea. Tavoitteena on myös Venäjän viennin käynnistäminen.

Kalarannan Vihannes jalostaa silakkaa ja muita luonnonkaloja noin 2,5 miljoonaa kiloa vuodessa. Kaupan avulla yritys pystyy laajentamaan tuotevalikoimaansa järvikaloilla, muun muassa muikulla.

– Uudessakaupungissa jalostamastamme kalasta suurin osa on silakkaa, jonka paras pyyntiaika on syksystä kevääseen. Nyt saamme myyntiin muikkua, jota pyydetään myös kesällä. Muikku ja muut järvikalat täydentävät tarjontaamme ja luonnonkalan ympärivuotista saatavuutta loistavasti, kertoo Kalarannan Vihanneksen toimitusjohtaja Tuomo Makkonen.

– Suomalainen järvikala on puhdasta ja laadukasta, ja sille on kova kysyntä muun muassa pääkaupunkiseudulla, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaan alueella sekä Lahden seudulla. Lisäksi alamme jalostaa sampea, ja raaka-aineen saamme seinän takana sijaitsevalta kaviaariyritykseltä. Savossa on saatavilla myös erinomaista kirjolohta.

Kasvua Venäjän viennistä

Varkaudessa sijaitseva kalanjalostuslaitos tuli myyntiin Savokalan konkurssin kautta. Noin 1 500 neliömetrin kalanjalostuslaitos on rakennettu vuonna 2010, joten konekanta, tilat ja talotekniikka ovat nykyaikaiset ja viranomaisten tiukkojen hygieniavaatimusten mukaiset.

– Laitoksen erinomaiset tilat ja hyvä sijainti antavat meille mahdollisuuden Venäjän viennin aloittamiseen. Venäläiset arvostavat kalaa ja erityisesti järvikalaa. Lisäksi sampi on todellinen arvokala Venäjällä, toteaa Tuomo Makkonen.

– Aloitamme toiminnan lähiviikkojen aikana, ja tulemme palkkaamaan alkuvaiheessa vajaat kymmenen ihmistä. Yhteistyö ja neuvottelut Varkauden kaupungin, paikallisten kalastajien ja muiden sidosryhmien kanssa ovat sujuneet uskomattoman hienosti, Tuomo Makkonen kiittelee.

Lisätietoja: Kalarannan Vihannes 24.9.2013