– Suomesta vietiin kalaa ja kalatuotteita marraskuussa 2020 noin 7,3 miljoonaa kiloa, joka oli arvoltaan 18,3 miljoonaa euroa. Vietyjen kalakilojen määrä pieneni edellisvuoden marraskuuhun verrattuna noin 1,2 miljoonalla kilolla, viennin arvon kasvaessa 1,2 miljoonalla eurolla.

– Ihmisravinnoksi vietyjen tuotteiden määrä oli 7,1 miljoonaa kiloa, arvoltaan 18 miljoonaa euroa. Viennin määrä oli miljoona kiloa suurempi kuin edellisvuoden vastaavana ajankohtana, viennin arvon kasvaessa miljoona euroa. Muuksi kuin ihmisravinnoksi vietiin 0,2 miljoonaa kiloa.

– Kalan ja kalatuotteiden tuontimäärä säilyi lähes muuttumattomana vuoden takaisesta, samalla kun tuonnin arvo laski 3,2 miljoonalla eurolla. Kalan ja kalatuotteiden tuontimäärä oli 9,5 miljoonaa kiloa ja tuonnin arvo 40 miljoonaa euroa.

– Ihmisravinnoksi tuotujen tuotteiden määrä oli 8,9 miljoonaa kiloa ja arvo 39,4 miljoonaa euroa. Muuksi kuin ihmisravinnoksi tuotiin 0,5 miljoonaa kiloa.

– Norjasta tuotiin marraskuussa tuoretta kokonaista lohta lähes viisi miljoonaa kiloa. Se oli 0,6 miljoonaa kiloa vähemmän kuin edellisvuoden marraskuussa. Tuodusta lohesta vietiin sellaisenaan edelleen Eurooppaan kolme miljoonaa kiloa.

Tilastojulkistus on luettavissa kokonaisuudessaan verkko-osoitteessa http://stat.luke.fi/kalan-ulkomaankauppa-marraskuu-2020-ennakko_fi

Lähde: Luke 8.2.2021