Suomalaiset kuluttivat kotimaista kalaa runsaat neljä kiloa ja tuontikalaa vajaa kahdeksan kiloa asukasta kohti vuonna 2023. Kotimaisen kalan kulutus on laskettu fileepainona ja tuontikalan kulutus osin tuotepainona.

  • Kotimaisista lajeista eniten kulutettiin kasvatettua kirjolohta (1,5 kiloa) ja ulkomaisista lajeista kasvatettua lohta (2,4 kiloa). Tuontilohen kulutus oli puoli kiloa pienempi kuin vuonna 2022.
  • Kotimaisista luonnonkaloista eniten syötiin ahventa (0,60 kiloa). Seuraavina olivat hauki (0,59 kiloa), kuha (0,40 kiloa), siika (0,28 kiloa), muikku (0,23 kiloa) ja silakka (0,20 kiloa).
  • Norjalaisen kasvatetun lohen jälkeen eniten ulkomaisista tuotteista kulutettiin tonnikalasäilykkeitä ja –valmisteita ja katkarapuja ja katkaraputuotteita.