Maaseutuviraston tietojärjestelmissä ja sähköisen asioinnin palveluissa on käyttökatko 25.8. klo 16.15–4.9.2017. Muun muassa Vipu- ja Hyrrä-asiointipalvelut eivät ole tuolloin käytettävissä. Käyttökatko koskee myös muiden virastojen järjestelmiä MMM:n hallinnonalalla. Tiedotamme heti, kun palvelut ovat taas käytettävissä. 

Yritys- tai hanketukien hakija

Jos aiot hakea yritys- tai hanketukia tai niiden maksua, kysy ELY-keskuksesta tarkempia tietoja hakemusten käsittelyajoista. ELY-keskukset ja Leader-ryhmät ohjeistavat hakijoita tarkemmin esimerkiksi siitä, milloin hakemus pitää viimeistään tehdä Hyrrä-palvelussa, jos haluat, että se käsitellään ennen katkoa.

Voit aloittaa tuetut toimet, kun hakemus on tullut vireille. Jos sinun täytyy saada hakemuksesi vireille aikavälillä 25.8.–4.9.2017, voit toimittaa hakemuksesi paperilomakkeella ELY-keskukseen tai Leader-ryhmään.

Jos maksun hakeminen on ajankohtaista, tee maksuhakemus hyvissä ajoin ennen katkoa tai katkon jälkeen sähköisesti Hyrrä-palvelussa. Maksuhakemuksen toimittaminen paperilla ei käytännössä nopeuta maksun käsittelyä. Käyttökatkon aikana tukia ei makseta.

Lähde: Mavi 10.8.2017

HUOM! Katso myös ohjeet 4.7.2017