Joulukuun säät ovat vuoden haastavinta aikaa kalastaa, sillä kuukausi on vuoden tuulisin. Lähes mahdotonta on saada tuoretta vasta pyydettyä saalista joulumarkkinoille. Kalastaja on varautunut pakastamalla omaa saalista oman juhlapöydän tarpeisiin. Lohta/taimenta, siikaa, siianmätiä ja silakkaa eri muodoissaan valmistettuna. Yhtä kalaa on ostettava, nimittäin lipeäkalaa, se kuuluu jouluun kalastajan perheessä, vaikka se jakaa syöjät puolesta ja vastaan. Mutta kalastajan jouluun se kuuluu, siinä kuin kinkkukin.

 

Nyt vedetään hetki ”henkeä” tämän vuoden kalastuksen jälkeen, mutta heti tammikuussa aletaan valmistella pyydyksiä ja veneitä tulevaan kalastuskauteen.

Kalastus jää osaltani tauolle ja myytävää ei nyt muutamaan kuukauteen ole. Kevätpuolella, kun taas pyyntikausi alkaa, tulen varmasti huomauttamaan, että saaliini on erittäin suositeltavaa ravintoa. Ravintosuositukset suosittavat kalan käytön lisäämistä ja luonnonkala on muillakin mittareilla aivan huippua. On innostavaa lähteä uuteen kauteen, kun saa tarjota kuluttajille hyvää luonnonkalaa. Kotimainen kala on erinomainen suomalaisten terveyttä edistävä tuote, jonka käyttöä tulisi lisätä nykyisestä.

 

 

Ensi vuoteen!

 

HjS