Saga Furs Oyj myi 17.3 päättyneessä maaliskuun huutokaupassa yhteensä yli 3,6 miljoonaa minkin- sekä lähes 830 000 ketun- ja suomensupinnahkaa. Yhtiön tilikauden tärkein huutokauppa onnistui hyvin ja sen välitysmyynnin arvoksi muodostui vajaat 310 miljoonaa euroa. Saga Congress Centerissä pidettyyn huutokauppaan osallistui yli 800 ostajaa kaikilta markkina-alueilta.

Huutokaupassa myytyjen sagafurs® -urosminkinnahkojen keskihinnaksi muodostui 57 euroa ja naarasminkinnahkojen 40 euroa. Kaikkien sagafurs® -ketunnahkojen keskihinnaksi muodostui 138 euroa. Huutokaupan suurin ostaja oli Hongkong/Kiina ja merkittäviä hankintoja tehtiin myös Koreaan ja eurooppalaiselle muotiteollisuudelle.

Tänään tarjotut Mahogany- ja Black- naarasminkinnahat myytiin hyvän kilpailun vallitessa viimeaikaisten huutokauppojen hintatasoon. Kaupallisten Silverblue- minkinnahkojen hinnat laskivat hieman, mutta parhaimpien laatujen hintataso pysyi ennallaan. Palomino- minkinnahat myytiin korkeaan hintaan. Black-naarasminkin Saga Lumi Royal® Top Lotin osti Tommaso Guida Ouyamei Fur Company -nimiselle yritykselle Kiinaan.

Lähde: Saga Furs 17.3.2015