Vuoden 2015 kalastusmaksut voi maksaa 15.12.2014 lähtien Metsähallituksen eraluvat.fi -sivustolla.
 
Valtion kalastuksenhoitomaksun ja kalastusläänikohtaiset viehekalastusmaksut vuodelle 2015 voi maksaa Eräluvat-verkkokauppaan maanantaina 15.12. alkaen. Kalastusmaksujen hankinta puhelimitse sekä neuvonta siirtyvät Erälupien palvelunumeroon 020 69 2424.
Maa- ja metsätalousministeriö siirtää valtion kalastusmaksut Eräluvat-verkkokauppaan ja palvelunumeroon, jotta kalastajat voisivat hankkia kalastusmaksut ja valtion vesien kalastusluvat (Metsähallituksen luvat) yhdestä osoitteesta tai puhelinnumerosta.
Valtion kalastusmaksut voi jatkossakin maksaa postitse kotiin tulevalla tilisiirtolomakkeella, R-kioskissa tai muutamilla kalastuslupia tarjoavilla nettisivuilla. Myös mobiilinumerot ovat toistaiseksi käytössä.

Valtion kalastusmaksuvarojen käytöstä vastaa edelleen maa- ja metsätalousministeriö. Varojen käyttö on määritelty tarkoin kalastuslaissa; sekä nykyisessä että uudessa, joka tulee voimaan näillä näkymin 2016.

Kalastusmaksuvaroista jaetaan muun muassa korvauksia vesialueiden omistajille ja rahoitetaan kalastusmahdollisuuksia edistäviä hankkeita.

Lähde: Metsähallitus ja MMM