ringborgissa web

Kesätori Ringborgissa

Vaikka kausi alkoi ennätysaikaisin ja ensimmäinen lohi(14kg) tuli jo 26. Huhtikuuta, niin suuret odotukset hyvään lohikesään jäivät haaveeksi. Kylmä kesäkuu ja sitten superhelteinen heinäkuu ei olluthyvä. Tuuli on käynyt idästä koko kesän lukuunottamatta muutamaa kovaa pohjoistuulta kesäkuussa. Vedenkorkeus oli keskimäärin -25 cm. Etelä- lounastuuli on ollut kateissa läpi kesän eikä vedenkorkeuskaan ole käynyt plussan puolelle.

Hyvä on se että lohen kysyntä on ollut hyvä ja hintakin ihan ok, vaikka eräs pohjoisen tukkuri sai minun hermot kiristymään lohen polkumyynnillä. Sain jälkeenpäin kuulla, että osa ei edes ollut myyntikelpoista niin että se siitä.

Heinäkuun puoliväli on minulla yleensä paras lohiaika, mutta helteet lopettivat sen varoittamatta ennen kuin se edes pääsi alkamaan. No säälle ei voi mitään ja osaan jo paremmin hyväksyä sen että itse en voi vaikuttaa siihen mikä säätyyppi on. Nyt on jopa pystynyt pitämään lomaa loppukesällä, tai ainakin olen ollut paljon perheen kanssa mikä on ollut ihan mukavaa(vaimo ehkä eri mieltä!!!) Käytiin vaimon kanssa neljän päivän reissulla Venetsiassa ja kalanmyynti siellä torilla on pikkuisen erilaista kuin meillä täällä Suomessa. Auringon säteet paistoivat pressukatoksen läpi kalajen päälle ja sitten oli vielä 500 W halogeenit valaisemassa kalanmyyntilaatikoita. Haju oli melkoinen sillä varjossa muutenkin +32 celsiusta.

venedig-fisktorg web

Venetsialainen kalatori

Nyt kuin helteet vihdoin loppuivat olen taas energiaa ja toivoa täynnä. Kaksi edellistä rysänkokemisreissua on jo tuonut mukavasti komeita, kirkkaita lohia, 6,5 kg keskipainolla. Muutamalla naaraslohella on mädinjyvät vain hieman suurempia kuin siianmäti. Herää kysymys, että onko helle pysäyttänyt vaelluksen ja lohisaaliita tulee vielä muutama viikko. Kosseja on viime vuosina ollut paljon,mutta niitä ei ole vielä näkynyt.

Muutaman viikon kuluttua alkaa siianpyynti ja siikaa kalastan samoilla push up – rysillä kun lohta.

Pelkään pahoin että hylkeet saattavat pilata siikakalastuksen. Heti alkoi pyöriä  halleja kaikkien rysien ympärillä kun merivesi hieman viileni. Hyvä että vihdoin meni läpi tää uusi kiintiömetsästys jos se hieman auttaisi tilannetta.

 

 

Linka