Merimetsojen metsästys on sallittua Ahvenanmaalla saaristoluonnon suojelutarkoituksessa.

RKP:n puheenjohtaja, puolustusministeri Carl Haglund ja kansanedustaja Anni Sinnemäki (vihr.) ovat eri mieltä siitä, pitäisikö merimetson olla riistalaji Suomessa. Merimetsojen metsästys on sallittua Ahvenanmaalla saaristoluonnon suojelutarkoituksessa, mutta kiellettyä manner-Suomessa.

Suomessa merimetson metsästys vaatisi EU-tason lakimuutoksia, koska merimetso ei ole lintudirektiivin riistalajeja määrittävässä liitteessä.

Haglund sanoi A-studion haastattelussa, että olisi järkeävää, jos merimetso olisi Suomessa riistalaji. Hänen mukaansa näin on etenkin, jos merimetsojen kanta vakiintuu kesäisin sadantuhannen tienoille.

– Myös muissa EU-maissa näitä lintuja on paljon ja se olisi ihan kestävää riistanhoitoa. Niin kauan kuin EU-direktiivi on siinä muodossa kuin se on niin suojelumetsästys olisi kestävin ratkaisu, sanoo Haglund.

Sinnemäki puolestaan epäili, mihin merimetsojen oleminen riistalajina olisi vastaus. Hän sanoi, että suojelun kannalta merimetson metsästys voisi olla jossakin vaiheessa mahdollista, jos kanta vakiintuu hyvälle tasolle.

Lähde: Yle 18.8.2014