Yritys sai tunnustuksen, johon yltänyt vain 140 eurooppalaista elintarvikeyritystä.

 

Oulussa kalatuotteita jalostava ja markkinoiva Hätälä Oy tavoittelee tuntuvaa kasvua vientimarkkinoilla.

”Pyrkimyksemme on, että liikevaihdostamme 20 prosenttia tulee viennistä vuonna 2020. Liikevaihtoa tavoittelemme samana vuonna noin 100 miljoonaa euroa”, varatoimitusjohtajan Matti Isohätälä kertoo.

Lupaavimmiksi vientimarkkinoiksi Isohätälä nimeää Baltian maat, Ruotsin, Tanskan ja Ison-Britannian.

Viennin keihäänkärkituotteita ovat hänen mukaansa avotulella loimutetut lohi ja kirjolohi sekä valmiit, kypsät kalaruokatuotteet kuten kalapihvit. Huhtikuun lopulla Hätälä esittelee tuotteitaan Brysselissä pidettävässä Seafood Expo Global -tapahtumassa.

Monet isot eurooppalaiset kauppaketjut edellyttävät tavarantoimittajiltaan Matti Isohätälän mukaan BRC-standardin noudattamista.

Tähän asti Hätälällä on ollut viisiportaisen BRC-sertifikaatin toiseksi korkein taso, A. Nyt yritys tiedottaa saavuttaneensa ylimmän eli AA-luokituksen. Vastaavan tason on Hätälän mukaan saavuttanut vain noin 140 elintarvikealan yritystä Euroopassa.

Isohätälä uskookin AA-tason parantavan Hätälän asemia vientimarkkinoilla.

BRC-sertifikaatin AA-luokka vaati Isohätälän mukaan yritykseltä satsauksia tuotantoprosessin kehitykseen. Kaikissa tuotantoprosessin vaiheissa on lisätty valvontaa ja tuotantotiloja on rakenteellisia muutoksia.

”Investoinnit ovat olleet yhteensä noin 800 000 euron suuruiset.”

Lähde: MT 19.4.2017