EU:n maatalousministerit kokoontuvat 17.–18. joulukuuta Brysseliin. Neuvosto päättää muun muassa kalastuskiintiöistä Koillis-Atlantilla ja Pohjanmerellä ensi vuodelle. Suomea ministerikokouksessa edustaa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.

Neuvosto keskustelee myös EU:n päivitetystä biotalousstrategiasta maatalouden ja maaseudun näkökulmasta. Suomi pitää hyvänä että sen johdonmukaisesti ajama EU:n biotalousstrategian päivitys on tehty. Maaseutualueilla on paljon potentiaalia biotaloudessa. Koko potentiaalin hyödyntämiseksi biotaloutta tulee tarkastella laajasti; maatalouteen, metsiin, kalavaroihin ja vesivaroihin (meret ja makea vesi) sekä ekosysteemipalveluihin pohjautuva biotalous tarjoaa mahdollisuuksia kestävään talouskasvuun maaseudulla.

Lisäksi maatalous- ja kalastusneuvoston on määrä päästä poliittiseen yhteisymmärrykseen vuoden 2019 kalastusmahdollisuuksista Koillis-Atlantilla ja Pohjanmerellä. Suomi toivoo, että neuvosto pääsee vastuulliseen kokonaisratkaisuun ensi vuoden kiintiöistä.

Lähde: MMM tiedote 14.12.2018