MMM:n elintarvikehuoneistoasetusta (1367/2011) on muutettu 20.5 annetulla asetuksella (7 § ja 13 §).
Jatkossa ilmoitetuissa elintarvikehuoneistoissa tuoreiden tyhjiö- ja suojakaasupakattujen kalastustuotteiden säilytyslämpötilavaatimus olisi 0-3oC, eikä enää lämpötila, joka on lähellä sulavan jään lämpötilaa. Pakkaamattomia lihavalmisteita ja jalostettuja kalastustuotteita saisi myös myydä toimijan valvonnassa muutoinkin kuin palvelumyyntinä edellyttäen, ettei elintarviketurvallisuus vaarannu. Tämä laajentaisi salaattibaaritoiminnan mahdollisuuksia. Asetus tulisi voimaan 1.6.2016.
Asetusmuutos julkaistaan ensi viikolla, jolloin se myös löytyy MMM:n verkkosivuilla.
Lähde: MMM 20.5.2016