Kuva 1

 

Jäätä vielä puolen kilometrin verran rannastamme (5.4 aamulla). Malttamaton mieli tekee odottamisesta pidemmän tuntuista mitä ajan kulu todellisuudessa onkaan.  

 

Kuva 2

 

Vain kaksi vuorokautta myöhemmin jäljellä viimeinen lautta (6.4 ilta).

Niin ne vaan taas kerran jäät jäät menivät kesätauolle.

 

Kuva 3

 

Pakkia otettiin 8.4 kun takatalvi pyyhkäisee kevään syrjään kerta tuiskulla.

Meri ei enää jäätymään ala tälle keväälle. Kalat ei tällaisesta juupas/eipäs tempoilusta tykkää. Sen mitä kalaan on päässyt, saaliit ovat jääneet vaatimattomiksi.

 

Eduskuntavaalit tulossa. Saapa nähdä mitä on seuraavalla kaudella jäljellä maamme rannikkokalastuksesta. Edelliskaudet on eduskunta joka kerralla mennyt kauemmaksi todellisuudesta kun katsoo pelkästään ammattikalastajan silmin. . Juhlapuheissa toivotaan lähiruokaa ja kehutaan kalan terveellisyyttä pistämättä tikkua ristiin elinkeinon toimintaedellytysten turvaamiseksi. Näin pieni elinkeino ei päättäjiä kiinnosta ja vastapuolen lobbareilla eivät resurssit lopu.  

 

Pystypäin ja ylpeyttä uhkuen voi astella jokaiseen ilmasto/ympäristö keskusteluun ammattikalastajana. Taisto käy kuitenkin ruokapuolella liha/kasvis akselilla ikäänkuin kalat unohtaen. Me villikalapuolella ollaan kaikilla mittareilla niin ylivoimaisia etteivät intohimovänkääjät uskalla meitä edes mainita peläten että viemme koko show’n.

Alla yksi mittari, laatinut Syke.

HjS

thumbnail image001