Eduskunta on hyväksynyt hallituksen esityksen, jonka mukaan kalastonhoitomaksua korotetaan ensi vuoden alussa. Eduskunta hyväksyi esityksen täysistunnossaan perjantaina 8. joulukuuta.

Esityksen mukaan vuoden 2018 alussa kalastonhoitomaksulla on uudet hinnat. Koko kalenterivuoden kalastonhoitomaksu nousee 45 euroon, seitsemän vuorokauden maksu 15 euroon ja yhden vuorokauden maksu kuuteen euroon. Lisäksi talousarvion valmistelun lähtökohdaksi otetaan myytyjen kalastonhoitomaksujen kappalemäärät. Lain voimaanastuminen edellyttää vielä tasavallan presidentin vahvistuksen.

Hallituksen esityksen perustana olivat arvioitua pienemmät kalastonhoitomaksukertymät sekä pitkään jatkunut kalastonhoitomaksusuoritusten määrän väheneminen. Kalastonhoitomaksukertymä on esityksen mukaan jäänyt noin kaksi miljoonaa euroa pienemmäksi kuin kalastuslain uudistuksen yhteydessä arvioitiin.

Kalastonhoitomaksut tulevat myyntiin Metsähallituksen verkkokaupassa sekä R-kioskeilla lähiaikoina, kun laki on vahvistettu.

Suomessa kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos kalastaja on iältään 18–64-vuotias ja hän kalastaa muutoin kuin onkimalla, pilkkimällä tai silakkalitkalla.

Lähde: Metsähallitus tiedote 11.12.2017