DSC 1498 2

Viime viikkoina ovat tuulet koventuneet ja merivesi noussut reippaasti normaalia korkeammalle. Stormiksi eivät tuulet sentään ole yltyneet vaikka aivan siinä rajoilla on oltu. Vain puuskat ovat yltäneet yli myrskyrajan.

Onneksi rysät ovat ylhäällä. Vain parin rysän ankkurit odottavat vielä ylösvetoa.

Meriveden lämmöstä on hellejäämät kadonneet ja aletaan olla lukemissa mitkä eivät kalantuloa rannikolla haittaa.

DSC 1503 2

Vaikka on bloosannut(tuullut kovin), eivät työt lopu.

Aivan lähiviikkoina pitää syksypyyntiin alkaa rysiä virittää ja korjaamista on riittämiin. Toiveissa on heikkotuulinen jakso elo- syyskuun vaihteeseen että rysien lasku onnistuisi.

DSC 1515 2

Tuulipäivien iloksi olimme Tuijan kanssa kutsuneet Ammattikalastajaliiton hallituksen kokoustamaan kesäkokouksen ensipäivää tänne rantaamme.

Iloiset ilmeet ovat valloillaan kokouksen väliajalla. Hyvä on väliin rentoutua syöden ja saunoen.

DSC 1529 2

Bloosaaminen vain jatkui, ja päätimme hieman irtautua arjesta ja käväistä etelässä. Tosin vain Suomenlahden verran, mutta kyllä ne maisemat siinäkin vaihtuvat. Kuvia olin nähnyt aiemmin jyrkistä rantatörmistä ja eikun käymään paikalla. Kahdenkymmenen metrin pystysuora rantatörmä sieltä löytyi Pankrannik nimiseltä niemeltä Paldinskista.

DSC 1550 2

Muhkea majakka Pakri tuletorn tuli katsastettua käymällä ylhäällä. Tuplat korkeampi kuin oma lähin valotorni Säpin majakka. Pisti hieman puhaltamaan ylösmeno.

          

DSC 1562 2

Hyvät olivat kalavalikoimat Viron kaupoissa. En ole tällaista valikoiman runsautta kuunaan nähnyt kotimaassa.  Kuva pelkkää kala- ja äyriäisjalostetta sekä tämän lisäksi oli tuoretiski savu- ja kalafileitä. Suomalainen kalatiski marketissa 1 – 2 metriä valikoimanaan 80% norjanlohta. Oikeen hävettää olla suomalainen.

DSC 1560 2

Jokainen tietää että vesi tyhmentää ja särki lisää järkee. Tällöin todellinen superfood on kuivattu särki. Kuivakalaa oli monenmoista naapurimme kaupoissa. Kalan kuivaaminen säilytyskeinona on yleistä ympäri maailmaa, mutta on kadonnut tyystin meiltä.

HjS