Valtakunnalliset ammattikalastusmessut pidettiin ensimmäisen kerran Uudessakaupungissa vuonna 2010. Messut saivat suuren suosion ja paikalla kävi arviolta 1000 kalastusalan ammattilaista eri puolilta Suomea.

Ammattikalastusmessuilla esitellään kattavasti kalastuksen avuksi viime vuosina kehitettyjä pyydyksiä, kalustoa, työtapoja ja laitteita. Messut ja oheisseminaari levittävät kalastajien tietoisuuteen eripuolilla Suomea tehtyjen kehityshankkeiden tuloksia, uusia teknisiä innovaatioita sekä välittävät tietoa uusimmasta kalastus- ja venevälineistön kehityksestä. Kehitystyön tulokset ja laitteet ovat messuilla näytteillä ja lisäksi niiden kehittäjät ja käyttäjät mahdollisuuksien mukaan esittelevät niitä. Pääpaino on konkreettisessa kalastukselle todellista hyötyä tuottavien tuotteiden ja innovaatioiden esittelyssä.

Näytteilleasettajilla on oiva tilaisuus tavoittaa kerralla suuri osa alan ammattikunnasta, sillä messujen ensisijainen kohderyhmä ovat Suomessa toimivat ammattikalastajat ja muut elinkeinon parissa toimivat. Kävijöiden houkuttelemiseksi järjestetään kalaan liittyviä rinnakkaistapahtumia. Messuja markkinoidaan laajasti alan lehdissä. Ensimmäisen messupäivän teemana on suoramyynti ja markkinointi, toisen päivän teema on kalastustekniikat ja välineet. Messujen ohessa järjestetään ammattikalastukseen liittyvä seminaaritilaisuus.

Järjestäjänä on Vakka-Suomen kalastuspuisto.

Lähde: Vakka-Suomen kalastuspuisto