SAKL Heikki 1

Tällaisen ensijääkuvan kotisatamastamme sai nyt marraskuun alussa kun viime vuonna meni vastaavan kuvan otto Joulun ja uuden vuoden välipäiviin. Sitkeä sääilmiö syksylle on poikkeuksellinen Skandinavian korkeapaine ja korkeapaineen sijainnista johtuva itäinen ilmavirtaus on jouduttanut talven alkua. 

”Idäst talvi, idäst kesä, idäst ilkeät ilmat”

Rysien nostoon oli ryhdyttävä ripeästi ja ennätysaikaisin.
Rapsakasta syystalvesta tuskin tulee kevääseen saakka pysyvää sorttia. Talvi ei tule ennen kuin lepänjuuret kolme kertaa kastuu. Kuluvalle syksylle ei vielä kertaakaan ole juurille veden nousu yltänyt joten odotuksissa on läntisen virtauksen yltyminen, leudot säät ja veden nousu. Saapa nähdä mitä joulu- tammikuu tullessaan tuo.

SAKL Heikki 2

Rysän koentojen luulisi olevan sitä yhtä ja samaa kalaa,,, kalaa ja välillä tyhjä. Silloin tällöin jotain yllättävääkin rysästä löytyy. Tarkkaavainen katsoja havaitsee kuvasta että aika mölli on rysän välipesään uinut. Halkaisija yli puolitoista metriä!

SAKL Heikki 3

Tunnin kiivas taistelu ja väsytys, ja niin oli dumpperin rengas vapautettu rysän kahleesta. Eipä ole ennen saaliiksi tällaista tullut.

SAKL Heikki 4

Toisinaan käy niin että remonttihommat tulee tehtäväksi. Yleensä puhtaat hieman tuoreelle kalalle vaimeasti tuoksuvat kädet joutuu tahrimaan. Näin käy kun pakoputki puhkeaa ja se on vaihdettava.

Silakkaa sentään oli ihan mukavasti verkoissa viime viikkoina, mutta nyt tuli siihen pyyntiin tauko. Pakkasta yötä päivää niin silakkaverkkojen käsittely meni mahdottomaksi. Suojakeliä nyt odotellaan niin sitten taas silakkaa koitetaan. Rysäpyynti  on ohi tältä vuodelta ja siikaverkoille ei mieli tee koska hallien päivystys on aukotonta.

SAKL Heikki 5

Urbaani luontokuva.

HjS